مروه شربینی / شهیده حجاب

دکتر مروه شربینی پزشک مصری بوده است که برای ادامه تحصیلات به آلمان مهاجرت کرد وی با این وجود به حجاب و رعایت موازین اسلامی بسیار پایبند بودند و به هیچ عنوان حاضر نبود از حجاب خود دست بردارد. خانم شربینی چندین دفعه از سوی همسایه خود مورد تسخیر و آزار و اذیت کلامی قرار می گیرد. تا اینکه مروه از همسایه نژاد پرست خود شکایت می کند و در دادگاه جلوی چشمان همه این مرد از متعصب مروه را با ضربات چاقو به قتل می رساند.



واکنش مردم مصر

قاتل مروه شربینیهنگامی که پیکر مروه روز شنبه ششم جولای ۲۰۰۹ وارد قاهره شد، جمعیتی عظیم او را تشییع کرده و علیه آلمان شعار سر دادند. فریادهای «مرگ بر آلمان» باعث مداخله پلیس رژیم مبارک، دیکتاتور مخلوع مصر، شد و تشییع‌کنندگان پراکنده شدند.

پیکر مروه پس از انتقال به زادگاهش «اسکندریه» در مسجد «قائد ابراهیم» در منطقه «الرّمل» اسکندریه قرار گرفت تا نماز میّت بر آن اقامه شود. جمعیت طوری موج می‌زد که تنها سه هزار نفر به اندازه ظرفیت مسجد موفق به حضور در داخل مسجد شدند. آنها بعد از نماز با شعارهای «الله اکبر» و «حسبنا الله و نعم الوکیل» خواهان قصاص قاتل آلمانی مروه شدند (چیزی که در قوانین غربی به اسم «جلوگیری از خشونت» وجود ندارد).

علی شربینی پدر مروه در مورد دخترش می‌گوید: «پایبندی دخترم به حجاب در آلمان باعث شده بود که به رغم داشتن تحصیلات عالیه نتواند شغلی پیدا کند. هر وقت که سوابق تحصیلاتی و کاری خود را برای تصدی شغلی به داروخانه یا یک مؤسسه پزشکی می‌فرستاد سوابق او را پس می‌فرستادند و از او می‌خواستند که «عکس بدون حجاب برایشان ارسال کند! و بالطّبع چون دخترم به حجاب متعهّد بود شغل موردنظر را از دست می‌داد زیرا او یک مسلمان باحجاب و از نظر آنان یک تروریست بود .

یک سال و نیم قبل از این اتفاق دخترم تلفنی جریان مزاحمت‌های همسایه نژادپرستشان را با من در میان ‌گذاشت. که بارها این فرد اقدام به کشیدن روسری و برداشتن حجاب از سر دخترم کرده و او را تروریست خوانده بود. مروه هم به دادگاه شکایت کرد و ما هرگز تصور نمی‌کردیم این شکایت، تعصب فرد نژادپرست را تا حدی تحریک کند که دختر و نوه‌ام را که هنوز متولّد نشده بود با هم به شهادت برساند».


واکنش جالب توجه مقامات مصری

«رمزی عزالدین» سفیر وقت رژیم مبارک در برلین مدعی شد قتل مروه هیچ ربطی به اسلام و حجاب او ندارد! این در حالی است که خود روزنامه‌های آلمانی به نژادپرستی «الکس» و نفرت او از حجاب اعتراف کرده‌اند. این دیپلمات سرسپرده مصری در گفتگو با شبکه «الحیاه» مصر گفت: «سبب این حادثه مشاجره‌ای عادی بوده که می‌تواند در هر جایی از دنیا رخ دهد!»

«احمد رزق» معاون وزیر خارجه رژیم وقت در امور کنسولی و مصریان خارج نیز گفت: «این اتفاق صرفاً ریشه نژادپرستانه داشته است».

در تداوم این بی‌کفایتی‌ها و تکذیب‌ها، «محمدحلمی» فرستاده وزیر خارجه مصر به تشییع جنازه «مروه» گفت: «این اتفاق به خاطر حجاب مقتول نبوده و هیچ گزارش رسمی در این خصوص منتشر نشده و حتی تحقیقات دولت آلمان هم به نتیجه نرسیده است».

از طرفی «نبیه الوحش» وکیل دادگستری مصر طی نامه‌ای به «احمد نطیف» نخست وزیر [سابق] این کشور خواستار برکناری «احمد أبوالغیظ» وزیر خارجه وقت مصر از سمت خود شد.

او در این نامه متذکر شد که: «أبوالغیظ در حمایت از مصری‌های خارج کوتاهی و سستی به خرج داده و اکنون نیز از «مروه شربینی» شهید حجاب حمایت نمی‌کند. شاهد این کوتاهی آن است که مروه قبل از این حادثه سه بار در خصوص مزاحمت‌های همسایه دین ستیزش به سفیر مصر در آلمان شکایت کرده بود؛ اما سفارت مصر در آلمان هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداد».

قابل توجه اینکه أبوالغیظ در دوران حکومت مبارک بارها به مقامات صهیونیست اسرائیل غاصب هم‌ کلام و هم‌ پیمان شد. تقابل او با مبارزان فلسطینی از یک سو و جنبش حزب الله از سوی دیگر، مسندی محکم است بر این مدعا. به همین دلیل طبیعی است که او به خاطر قتل یک زن باردار و جنینش، آن هم به خاطر حجاب در برابر اربابان آلمانی خود عرض اندام نکند.

هم‌چنین «فتحی سرور» رئیس سابق مجلس مصر در واکنش به شهادت مروه تأکید کرد که دولت آلمان مسئول انجام این جنایت است زیرا نتوانسته امنیت را حتی در سطح یک دادگاه عادی برقرار کند. او در ادامه سستی در قوانین مجازات مصر را یادآور شد و اشاره کرد که قانون مصر در قبال مصری‌هایی که در خارج جرم می‌کنند حکم دارد اما در قبال خارجیانی که به حقوق مصریان خارج تعدّی می‌کنند، راهکار و حکمی قرار نداده است.


ریشه جنایت

قاتل مروه شربینیاما رئیس مرکز مطالعات قانونی «حمورابی» در لبنان، شهادت «مروه» را برخاسته از تفکر نژادپرستانه اروپایی علیه مسلمین دانست. «ابراهیم عواضه» در گفتگو با «العالم» اذعان کرد که ریشه این اقدامات احساسات تند نژادپرستان و در رأس آن صهیونیست‌هاست که تاکنون ده‌ها هزار فلسطینی را به قتل رسانده‌اند. او گفت اگر چنین اقدامی علیه تبعه‌ای غربی در کشورهای مسلمان یا عرب رخ می‌داد، رسانه‌های غربی جنجال گسترده‌ای علیه مسلمین و اعراب به پا می‌کردند.

«مروه» و جنین معصومش با آغوش باز به دیدار دوست رفتند اما، از خون به ناحق ریخته‌شان هزاران فریاد شکفت. هزاران فریادی که اگر چه به ظاهر گوش کر صاحبان این جنایت آنها را نشنیدند اما، من و تو و تمام مسمانان و آزادی‌خواهان جهان پژواک پرچم آن را با تمام وجود درک کرده و می‌کنیم. راه مروه و طفل شهیدش هم‌چنان ادامه دارد. راهی که به سست و در نتیجه متلاشی شدن بنیان حکومت ظالمانی چون حسنی مبارک انجامید. روح آرام و سبکبال «مروه» امروزه ناظر بر اتفاقات خوش مصر است، اتفاقاتی که بستر پیدایش آنها سینه‌های فراخ زنان و مردان مسلمان و آزادی خواه مصری است.


 منبع ؛ سایت ویکی رز  

Comments

Popular posts from this blog

زن زندگی آزادی به سبک خاندان پهلوی

بدن نمایی چیست؟

آشنایی با انواع قالب بتن ریزی