دعای سریع الاجابه برای شفای مریض
انسان در حالت بیماری بیشتر به خدا نزدیک می شود همیشه در حال دعا است. دعای سریع الاجابه برای شفای مریض یکی از آن دعاهایی است که افراد به سرعت به دنبال آن هستند. علاوه بر مصرف قرص و دارو باید دعا کنید تا مراحل درمانی و مریضی سریعتر انجام شود. دعا راهی است که انسان می تواند به خدا پناه برد و از او راهنمایی بخواهد.
برای دعاهای بیشتر به سایت گلدون مراجعه کنید.
دستورالعمل های استجابت دعا
1- همدلی دل و گفتار
علامه محمدباقر مجلسی می گوید. در هنگام مناجات با خداوند، فرد باید با تمام وجود به دعا به سوی خدا بپردازد و این کار را با جهد و تلاش انجام دهد. از این رو در اصول کافی جلد 2 نقل شده است که حضرت علی (ع) می فرمایند: «چنین دعا کنید که دل شما از آن غافل باشد، بلکه باید با جدیت و تلاش دعا کنید» .
2- دعا، حتی در مواقع شادی و وفور نعمت
دعا صرفاً در مواقع گرفتاری و مشکلات نیست و این امر باید در سرتاسر زندگی جاری به نحوی باشد که در اصول کافی جلد 2 از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که: «کسی که پیش از نزول بلا دعا کند، چون بلا. نازل شود، دعایش مستجاب می شود و ملایکه می گویند: این صدای آشنایی است و دعای او را از آسمان منع نمی کنند و کسی که پیش از نزول بلا برای دفع آن دعا نکند، بعد از بلا دعایش مستجاب نمی شود و ملایکه می گویند ما. این صدا را نمی شناسیم» .
3- دعای همراه با عمل صالح و وفا به خدا
شاید بسیار دیده شود کسی که از مخلوقی حاجتی دارد کارهای بسیار شایسته ای برای وی انجام دهد تا آن فرد از کارهای او خوشش بیاید و حال این امر در مورد خداوند نیز صادق است و باید به این امر توجه کند که هر کدام را بیشتر به درگاه نشان دهد. خداوند عبادت کرده است دعایش به اجابت نزدیکتر است. چنان چه از حضرت رسول (ص) روایت شده است که: «دعایِ بی عملِ صالح، مانند تیر انداختن از کمانِ بی زه است».
4- زمانی که خدا را بشناسید دعا کنید تا مستجاب شود
یکی دیگر از شرایط استجابت دعا، کمال معرفت و شناخت نسبت به خداوند به نحوی است که در بحارالانوار در جلد 93 نقل شده است که: «جماعتی از امام جعفر صادق (ع) سؤال کرد که چرا هر چه ما دعا کنیم، دعای ما باشد. مستجاب نمی شود؟ و حضرت پاسخ داد: زیرا شما را دعا می کنید که او را نمی شناسید و در حدیثی دیگر از حضرت صادق (ع) نقل می شود که: «چون دعا می کنید گمان کنید که حاجت شما را در خانه ی شماست».
5- مبالغه و الحاح
یکی دیگر از شرایط استجابت دعا، مبالغه و الحاح (اصرار و پافشاری) در هنگام دعا می باشد و از این رو در اصول کافی جلد 2 از حضرت رسول نقل شده است که ایشان فرمودند: «خداوند رحمت می کند بر بنده ای که با آن. حالت الحاح (اصرار و پافشاری) حاجتی را از خدا طلب می کند. خواه دعای او مستجاب شود و خواه نشود.»
6- یک دعای مخفی بهتر از 70 دعای النی
از دیگر موارد شرط دعا کردن و پذیرش آن مخفی دعا کردن است، زیرا دعایی که در خفا و پنهانی صورت پذیرد به اخلاص نزدیک تر است و از ریا دورتر است. چنان که از امام رضا (ع) نقل شده است که: «اگر یک دعای مخفی به جا آوری، بهتر است از هفتاد دعایی که به طور علنی به جای آوری!»
7- بهترین زمان پذیرش دعا
بی شک رعایت نمودن از اوقات و زمان هایی که توصیه می شود برای استجابت دعا تأثیر زیادی در دعا دارد به نحوی که در اصول کافی جلد 2، از حضرت صادق (ع) نقل می شود که: «در چهار وقت دعا کنید: وقت وزیدن بادها، وقت می شود سایه ها، وقت باریدن باران و در هنگام ریختن اولین قطره ی خون از مومنی که شهید می شود، و بدانید که درهای آسمان را در این اوقات می گشایند» و در حدیثی دیگر فرمودند: «دعا در چهار محل. مستجاب می شود: در نماز وِتر، بعد از نماز صبح، پس از نماز ظهر و بعد از نماز شام.»
حضرت علی (ع) نیز درباره ی بهترین اوقات دعا فرمودند: «دعا را در چهار وقت غنیمت شمارید: هنگام خواندن قرآن، در وقت اذان، وقت باریدن باران و هنگام ملاقات دو صف برای شهادت» و همچنین از امام صادق (ع) ) در بحارالانوار جلد 93 نقل شده است که: «سه وقت است که حاجت بنده از خدا پوشیده نمی شود: بعد از نماز واجب، هنگام باریدن باران، و زمان ظاهر شدنِ معجزه ای از حجت های خدا بر روی زمین».
در معانی الاخبار شیخ صدوق نیز از امام زین العابدین نقل شده است که: «حضرت فاطمه فرمودند: از حضرت رسول (ص) شنیدم که می فرمود: در روز جمعه ساعتی است که هر مسلمانی در آن ساعت از خدا چیزی طلب می کند، خداوند به او می گوید. او اعطا می فرماید. گفتم: یا رسول الله! آن ساعت کدام است؟ فرمود: وقتی که نصف قرص آفتاب فرو رود...» و همچنین در اصول کافی جلد 2، به سند معتبر از امام صادق (ع) نقل شده است که: «بر تو باد به دعا در حال سجده، زیرا بنده در سجده می کنم». از تمام احوال به خداوند نزدیک تر است.»
8- برای برآورد حاجت گریه کن، به مقدار سر مگسی باشد!
از موارد دیگری که علامه مجلسی درباره پذیرش و استجابت دعا بیان می فرماید که تضرع و زیادتِ مذلت و شکستگی در برابر خداوند است، چنان چه از حضرت صادق (ع) نقل شده است که: «چون بدنت به لرزه افتاد و از چشمانت. اشک جاری شد، بسیار دعا کن، زیرا رحمت الهی متوجه شد و هنگام اجابت است.» و در حدیثی دیگر در اصول کافی جلد 2، از امام صادق (ع) نقل شده است که: «اگر از امری در ترس بودی یا در حاجتی از خداوند بودی، پس اول خدا را به بزرگی و عظمت یاد کن، شایسته خداوند است. است و صلوات بر محمد و آل محمد بسط و حاجت خود را بطلب و خود را به حالت گریه درآورید و سعی کنید به مقدار سر مگسی باشید. پدرم می فرمود: نزدیک ترین حالت بنده به خدا، وقتی که بنده در سجده باشد و چشمانش نیز گریان باشد.»
9- دادن صدقه قبل از بیان حاجت
به احتمال بسیار زیاد این امر را در جوامع بسیار دیده می شود که اگر کسی حاجتی به درگاه فرد بزرگی داشته باشد، ابتدا نگهبانان و دربانان آن درگاه را خشنود می کند تا داخل شود به آن فرد بزرگ به آسانی برای وی میسر شود و نیاز داشته باشد. و حاجتش زودتر برآورده شود. و باید دانست، که به گفته ی علامه مجلسی دربانان درگاهِ خداوند، فقرا و مساکین هستند و باید پیش از طلب حاجت از خداوند، صدقه ای در راه این افراد داده شود. چنان چه که در اصول کافی جلد 2، از حضرت صادق (ع) نقل شده است که فرمودند: «هرگاه یک نفر از شما بیمار شود، طبیب درخواست می کند و به او چیزی می دهد و اگر حاجتی به پادشاهی پیدا می کند به دربانان می رسد. او رشوه می دهد. پس اگر حاجتی به خدا باید صدقه بدهید (تصدقی بکنید)، خواه کم و خواه بسیار باشد!»
10- دعا کردن در حق دیگران
یکی دیگر از مواردی که استجابت دعا را سرعت می بخشد دعای فردی دیگر برای دیگری است از این رو در اصول کافی جلد 2، به نقل از امام محمد باقر (ع) آمده است که فرمودند: «سریع ترین دعایی که می شود می شود. ، دعای مومنی است که غایبانه برای برادر مومن خود دعا کند. پس مَلَکی که موکل دعای اوست می گوید: آمین! و خدا به تو دو برابرِ آنچه برای برادر مؤمن خود دعا کردی عطا می فرماید.»
11- حمد الهی پیش از دعا
از جمله آداب دیگر پذیرش دعا این است که خدا را پیش از طلبیدن حاجت، به بزرگواری و عظمت وجود و کَرَم ستایش و نعمت های آن ها را یاد کرده و او را بر آن نعمت ها شکر کنید و از این رو وارد شده است. دعای «الحمدالله» است. همچنین چون گناهان آدمی باعث محرومیت از دعا و سعادت است، باید پیش از دعا، از گناهان استغفار کرد، تا باعث رفع مشکل شود، مفضل به حضرت صادق (ع) الهی بکن؛ زیرا چون حمد الهی کردی، هر کس نماز بخواند، برای تو دعا کند و می گوید: «سمع الله لمن حمده». یعنی خدا دعای حمدین خود را مستجاب کند.»
12- صلوات، دعا را به آسمان می برد!
علامه محمدباقر مجلسی یکی دیگر از شرایط پذیرش و استجابت دعا را فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد می داند و صلوات را یکی از عوامل قبولی دعا می کند. همچنین است که از امام صادق (ع) نقل شده است که: «هر کس دعا کند و پیغمبر را یاد نکند، آن دعا بر بالای سرش می ایستد و تا زمانی که صلوات نفرستد به سوی آسمان نمی رود».
همچنین درباره ی اثر صلوات در «من لایحضره الفقیه» به سند معتبر نقل شده است که: «حضرت صادق (ع) به صباح بن سبابه فرمودند: می خواهی تو را چیزی تعلیم دهم که خدا به آن باعث شود، تو را از آتش جهنم حفظ کند. کند؟ گفت: بلی!
حضرت فرمودند: بعد از صبح (نماز صبح) صد مرتبه «اللهم صلی علی محمد و آل محمد» بگو تا خداوند روی تو را از گرمیِ آتش جهنم نگاه دارد.» و در بحارالانوار جلد 94 نیز از حضرت رسول (ص) نقل شده است که ایشان فرمودند: «هر کس روز جمعه صد مرتبه بر من صلوات بفرستد، حق تعالی شصت حاجت او را برآورده می کند، سی حاجت دنیایی و سی حاجت اخروی! » و در فروع کافی جلد 3 نیز از امام محمدباقر (ع) نقل شده است که: «هیچ عملی در روز جمعه بهتر از فرستادن صلوات بر محمد و آل او نیست»
با این شرایط اگر دعا کنید. قطعا به استجابت نزدیک خواهد بود.
Comments
Post a Comment